Slavnik

SLAVNIK 1028 m.

 

Polazak: 30.03.2019 u 6.30/ parkiralište kod suda – povratak: oko 21.00.

Cijena: 110 kuna.

Vodiči: Ivan Pernar / 098 19 29 633 i Ratomir Draganjac / 098 94 36170 .

Težina: Lagano / Nezahtjevno , visinska razlika 500 m, dužina staze: 16 km , oko 5 sati hoda.

OPIS PUTA:

Iz Karlovca autocestom do Rijeke .Nastavak puta prema Sloveniji uz pauzu za kavu. Preko Rupe i Pasjaka cestom prema Trstu stižemo do Markovščine.

Planinarski put ide preko kraškog polja do sela Skandanščina   /45 min. U nastavku puta blagim usponom uz lijepe poglede prema Snežniku i Učkoj .Bukovom šumom sve strmije prema livadama   na rub šume. Preostaje još 20. min do geodetskog stupa na vrhu. Iz Markovščine 2.45 h . Ispod vrha nalazi se Tumova koća , opskrbljena hranom i pićem. Tu je predviđen duži odmor.

Krasni vidici na more, Istru, Kamniške i Julijske Alpe. Trst je na 20 km zračne udaljenosti a za lijepog vremena vide se i Dolomiti.

Povratak istim putem prema Markovščini. Odmor u restoranu Baša. Postoji mogućnost kratkog izleta do otvora jame Dimnica / 30 min.

Polazak prema Karlovcu oko 18 sati

OBAVEZNO  PONIJETI OSOBNU  ISKAZNICU  !                                                                                                          

Oprema : Udobna obuća (gojzerice), prikladna odjeća, zaštita od vremenskih uvjeta (sunca i kiše). Štapovi se preporučuju.

Prijave i uplate kod vodiča ili četvrtkom na sastancima društva u 19:30.

Učlanite se u PD Dubovac. Što nas je više to nam je ljepše!

Napomena: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat sa uvjetima izleta, da ispunjava psihofizičke, zdravstvene i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, ima plaćenu članarinu za tekuću godinu te da će se u skladu sa planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča.

Vodiči zadržavaju pravo izmjene plana izleta ukoliko to smatraju potrebnim (vremenski uvjeti na terenu)

 

Ažurirano 4. travnja 2019 — 10:16
PD Dubovac 2018.