Omiška Dinara

 

U subotu 16.3. PD Dubovac organizira planinarski izlet na Omišku Dinaru. Omiška Dinara se nalazi pored grada Omiša gdje rijeka Cetina zavija oko Omiške Dinara i utječe u Jadransko more. Najviši vrh koji ćemo posjetiti je Kula, kontrolna točka Hrvatske planinarske obilaznice, nadmorske visine 863m. Zbog svojeg položaja nudi lijepe vidike na Mosor, Biokovo, Jadransko more i otok Brač. Iznad Omiša nalazi se tvrđava Fortica koju ćemo također posjetiti.

Početna točka uspona je Omiš, a zatim preko Fortice nastavljamo iznad sela Borak do vrha Kule. Nakon pauze za fotografiranje, štambiljanje i odmor spuštamo se na drugu stranu brda do Cetine i restorana „Radmanove Mlinice”. Nakon odmora i okrepe spuštanje brodicama niz Cetinu do Omiša i povratak za Karlovac.

Vodiči : Jadranko Jagodić (099 /851 31 49), Marin Maras (091 /686 38 66)

Cijena prijevoza: 200kn veliki autobus

Težina  : Otežano, Nezahtjevno

Polazak : 03:30 sati , subota 16.3.2019, g. ispred zgrade suda u Karlovcu

Ukupna visinska razlika je oko 900m sa 6-7 sati hoda.

OKVIRNI PLAN IZLETA

03:30          Polazak iz Karlovca

08:30          Dolazak u Omiš i polazak na uspon.

17:00          Polazak brodicama sa Radmanovih mlinica

iza 23:00     Očekivani dolazak u Karlovac

 

Oprema: Udobna obuća (gojzerice), prikladna odjeća, zaštita od vremenskih uvjeta (sunca i kiše). Štapovi preporučljivi.

Prijave i uplate kod vodiča ili četvrtkom na sastancima društva u 19:30. Učlanite se u PD Dubovac. Što nas je više to nam je ljepše!

Napomena: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat sa uvjetima izleta, da ispunjava psihofizičke, zdravstvene i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, ima plaćenu članarinu za tekuću godinu te da će se u skladu sa planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča.

Vodiči zadržavaju pravo izmjene plana izleta ukoliko to smatraju potrebnim (vremenski uvjeti na terenu)

Ažurirano 19. ožujka 2019 — 14:59
PD Dubovac 2018.