Blok Kids liga – prvi nastup naših malih penjača

26.01.2020. u Bregani održalo se 1. kolo u bolder natjecanju za djecu, pod nazivom Petzl Kids Blok. Na natjecanju se ukupno skupilo 97 natjecatelja dok je daleko najmnogobrojnija bila midi kategorija. Imali smo svoje predstavnike u dvije kategorije MINI od 6 do 8 godina i MIDI od 9 do 11 g.
Ovo je prvi put u povijesti našeg društva da imamo tako puno malih natjecatelja u ovoj disciplini. Penjalo se po pravilima bolder jam formata, gdje svaki sudac nadgleda pojedini smjer i upisuje rezultat u papirić od kandidata, dok ostali kandidati čekaj na svoj red. Ukupno je bilo 8 smjerova ( problema), a našoj djeci je to bio prvi susret s bolder stijenom pošto se kod nas penje na lead format.
Za mini kategoriju su nastupili Filip Špac i Una Protić, dok su u midi kategoriji nastupale Eva Aleksić, Ana Pavlić i Nera Jelinić. Posebno bi istaknuli Filipovo izvrsno 4. mjesto. Ostaje mali žal za Evinom krivom taktikom, jer je realno trebala biti 7-8 pozicija više na poretku. Svima zajedno želimo više uspjeha i zabave na sljedećoj tekmi gdje će biti bogatiji za ovo jedno iskustvo.
Sljedeće natjecanje je u Lepoglavi 15.2. gdje ćemo ih opet pratiti i bodriti u novim uspjesima.
Jedno veliko hvala roditeljima na podršci  i vjeri u naše ideje.
Ana i Ivica Sudac
Ažurirano 28. siječnja 2020 — 18:11
PD Dubovac 2018.