19. i 20.09.2020. Karlovačka obilaznica

19.09.2020. Karlovačka obilaznica je jedna od najstarijih planinarskih obilaznica Hrvatske a pohod njome spada u najvažnije tradicije Planinarskog društva Dubovac . Danas je “put kroz Žubmerak” iako nešto kraći nego je izvorna trasa puta , ipak dug 51 Km ,  pa se prolazi u dva dana.Ispunjen dnevnik KO donosi prigodnu značku . Opis potražite na ovim web stranicama .


IZVJEŠĆE : KARLOVAČKA OBILAZNICA 2020.g.

Tradicija obilaska Karlovačke obilaznice je nastavljena . Dvadesetak planinara krenulo je u subotu 19.09. od doma Žitnica na Japetiću prema planinarskoj kući Vodice koje su bile cilj prvog dana . Malo slučajne simbolike , dvadeset planinara za pohod za 2020. godinu.

Lijepo vrijeme nagradilo je odlučnost dvadesetorice i bilo je ugodno koračati stazom KO . Nekom prvi puta a neki i nisu sigurni u broj . Bez obzira na to ekipa je bila složna i snažna .Putem je  već uobičajeno degustirano voće kojeg je ove godine u izobilju . Odmori na dva mjesta . Mrzlo polje ( žumberačko) i u Gornjoj vasi  u kojem smo se osvježili pivom koje je stiglo s Vodica ( hvala Zdravac , hvala Lema) . Po dolasku na cilj dočekao nas je topao grah  i dobro raspoložanje koje se nastavilo do kasna .

Ipak većina onih koji nastavljaju na II dio obilaznice legla je ranije . Osmero odlučnih natavilo je drugog dana prema Sv.Geri . Vrijeme čak još ljepše nego prvog dana i toplo.

Na vrhu odmor uz osvježenje . Kiosk otvoren od susjeda iz Slovenije  radio je punom parom . Dosta posjetilaca s obje strane granice . Još je ostao dio do Sošica koji smo odradili punom brzinom . Sat i tri četvrt . Kraj ture i zaslužen odmor “kod Radića” .

Neki su otišli put Karlovca a kombi s nekoliko nas nazad na Japetić gdje su ostala dva automobila od prethodnog dana , pa tek onda kući u Karlovac .

Izlet su vodili  Marin Maras i Ratomir Draganjac .

ALBUM S POHODA

 

Ažurirano 23. rujna 2020 — 19:10
PD Dubovac 2018.