Završio je Alpinistički tečaj AO PD Dubovac 2021.

Nakon poduže stanke, organiziranjem alpinističkog tečaja, alpinistički odsjek PD Dubovac ponovo se okupio. Nakon dogovora sa rukovodstvom društva, g. Lemićem i g, Fajdićem, koji su izrazili podršku pri organiziranju i sprovedbi tečaja, pristupilo se i konačnoj definiciji plana rada. Tečaj je zamišljen da uz predavanja sadrži i tri praktične vježbe na terenu, Klanac, Vela Peša i Paklenica. Zbog vremenskih uvjeta, Vela Peša je preskočena, a zamjena je pronađena u vježbi na našoj umjetnoj stijeni.

Zainteresiranost za ovaj tečaj bila je velika, tako da smo bili primorani nekoliko prijavljenih odbiti, sve u svrhu sigurnosti, a i trenutne raspoloživosti instruktora, koji su polaznike podučavali osnovnim vještinama penjanja i alpinizma. Broj polaznika tako se zaustavio na broju 12 : Lorena Orešković, Lucija Perković, Meri Antonić, Draženka Birkić, Azra Grahović, Karlo Maćaš, Goran Atlija, Roni Lemić, Josip Bišćan, Matija Rukavina, Zvonimir Ornik i Mario Vrebčević.

Instruktori na tečaju bili su: Danijela Orlović, Igor Manojlović, Darko Grba, Jadranko Jagodić, Bojan Petrunić, Davor Novosel, Juraj Šimunec, Miro Kokotović i Željko Ivasić, voditelj tečaja.

Predavanja su održana pod strogim Covid mjerama u velikoj dvorani Sportske dvorane na Rakovcu. Prvi izlet bio je u Klancu, uređenom penjalištu nedaleko Severina na Kupi, gdje su se uvježbale osnove penjanja, čvorovi, navezivanje, osiguranje, penjanje sportskog smjera, te na kraju atraktivni „absail“ tj. spuštanje po užetu. Nastavak vježbi odrađen je na umjetnoj stijeni, a kao „šlag na tortu“ tečaj je završen u stijenama Velike Paklenice, gdje su svi polaznici ispenjali minimalno jedan pravi alpinistički smjer minimalne ocjene 4b. Penjanjem i druženjem svih polaznika, uz prekrasno vrijeme tijekom vikenda, uspješno je završen ovogodišnji alpinistički tečaj.

Pod strogim mjerama po naputku zaštite od Covida, polaznici i njihovi instruktori, uspješno su odradili cjelokupni plan tečaja, a sve u svrhu edukacije i uživanja u ovom atraktivnom vidu sportske aktivnosti, a u sklopu i pokroviteljstvu PD Dubovac.

Voditelj tečaja – Željko Ivasić

FOTO

 

Ažurirano 24. svibnja 2021 — 13:06
PD Dubovac 2018.