Aktivnosti


Akcija markiranja na Žumberku

27.02.2021. u subotu , Markacijska sekcija je održala radnu akciju na Žumberku.

Iz Karlovca se krenulo u jutro , i po dolasku u Sošice  podijeljeni u dvije grupe  krenulo se prema planinarskoj kući Vodice .Jedna grupa je od Sošica krenula pravo na Vodice a druga preko Sopotskog slapa .

Pošto je prva grupa bila malo brža, spuštaj se od Vodica prema slapu i zatim i svi zajedno nakon obavlenog posla  odlaze na Vodice .
U ovoj akciji uređene su i očišćene staze i obnovljene markacije od Sošica prema Vodicama, od sela Sopote preko Sopotskog slapa ( lakša i teža staza ) do pl .kuće i od slapa do Sopotskih planina i dalje do Vodica.
U akciji je sudjelovalo 7 članova sekcije uz veliku pomoć malog dječaka Svena .

Akciju je završena  zajedničkim ručkom i druženjem u prekrasnom ostatku dana.

 


Akcija markiranja DPP-a

Markacijska sekcija je 29.08.2020.  održala akciju čišćenja i markiranja DPP – a , na dijelu od Grduna do Starog grada Dubovac. Staza je očišćena na mjestima gdje je bila neprohodna i gdje je granje zaklanjalo markacije, te su obnovljene markacije na cijelom tom dijelu. U akciji su sudjelovali markacisti Ivan Pernar, Gordana Mačečević, Mario Mačečević, Ognjen Borovac, te članovi sekcije Olga Morić, Dina Bonjeković, Miro Palajsa i Robert Boić. Akcija je započela okupljanjem na Kalvariji u 7 sati, a završena je u 14 sati , također na Kalvariji zajedničkim druženjem.

Ovom akcijom dovršen je cijeli Dubovački planinarski put, očišćen i obnovljene markacije.

Izvještaj sastavio :  Robert Boić

 



09.08.2020. Obnova stepeništa na Kalvariji

Nakon kraće pauze, dovršena je obnova stepenica na pl. kući “Zvonimir Plevnik”. Svaki dan se pripremala i betonirala po jedna stepenica, jer se drugačije nije moglo izvesti. Čak smo i zabetonirali “posvetu”.No kako nismo imali prigodni tuljak mi smo je stavili u najlon vrečicu. Za likovo i završetak radova, priuštili smo si pivicu napisao je  Miro Markolin.



Radna akcija košnje na Kalvariji

Godina je pogodna rastu trave, pa evo, već drugi puta smo morali organizirati košnju livade, a okućnice planinarske kuće već četvrti put. Dan je bio jako nepogodan, sa sparinom i najavom nevremena, ali natrag nema, sve je dogovoreno.
Ekipa se izmjenjuje na košnji, grabljenju i spremanju ručka. Krajnji cilj nam je svima isti – odraditi zadano i spokojno provesti godišnji. Preporuke stožera civilne zaštite su u potpunosti poštivane – friški zrak i međusobna udaljenost u svim segmentima druženja.
Na radnoj akciji su bili prisutni R. Boić, S. Rukavina, I. Lutz, I. Marić, K. Fajdić, B. Dobrila, D. Odak, M. Basta i M. Palajsa.
Ovim putem vas potičem na prijavu, već sada, za iduće radne akcije na našim planinarskim kućama.
Svima sve zdravo bilo!
Pročelnik Gospodarske komisije : Miro Palajsa


Uređenje DPP-a

27.06.2020. je održana je akcija markiranja i uređenja Dubovačkog planinarskog puta.

Podjelili smo se u 3 grupe ; prva grupa je krenula iz Ozlja prema Vodenici, druga iz pravca Hrašća prema Vodenici, a jedan sudionik je krenuo iz Hrašća prema Grdunu. Pošto je druga grupa imala kraću dionicu, dolaskom na Vodenicu krećemo u ispomoć prvoj grupi. Uz razgovor i druženje stižemo na Vodenicu u 15 sati i time završavamo markiranje i uređenje. U akciji su sudjelovala 3 markacista i 4 člana sekcije. Spuštamo se  veseli i zadovoljni prema autima i krećemo prema Kalvariji gdje nas je čekao odličan gulaš.

Sve u svemu, jedan dobro iskorišten dan u odličnom društvu i uz odrađen jedan dobar posao.

Izvještaj sastavio : Robert Boić



Uređenje planinarske kuće Zvonimir Plevnik  – 04.06.2020.

Planinarska kuća na Kalvariji je u prva dva dana lipnja ponovo osvježena . U ponedeljak i utorak je napravljena radna akcija u kojoj se izbetonirao podest isprede “gospodarske zgrade”. Prvi dan prilikom pripreme i armiranja, sudjelovala su tri člana, a drugi dan prilikom betoniranja šest članova društva.

 

Izvještaj i fotografije.: Miro Markolin”


Izvješće s radne akcije GK na PK Zvonimir Plevnik

Radna akcija PD Dubovac na PK Zvonimir Plevnik održana je 11. siječnja 2020. godine, s početkom u 9:00 h. Dan prohladan, ali ne smeta nas točno dvadeset članova vruće želje našoj Kalvariji podariti jedno dobro pospremanje, kako bismo sezonu dočekali svijetla obraza.
Podijelili smo se u nekoliko ekipa. Drvarnica je kompletno pospremljena, posložena i počišćena. Drvena građa koja će nam još koristiti je sortirana i zaštićena od vremenskih uvjeta. Sve što više ničemu ne koristi, a što gori, deponirano je na livadi, na mjestu određenom za slaganje Vuzmenke.

Planirani radovi završeni su oko 13:00 h, nakon čega smo sve pospremili i zadržali se u ugodnom druženju i ručku. Je li ovakav odaziv na prvu radnu akciju u 2020. godini dobar znak, vidjet će se. Hvala ovih dvadesetero ljudi, u ime Društva i moje osobno!
Sljedeću radnu akciju najavljujem za 15. ili 16. veljače 2020. te pozivam i druge članove Društva da nam se pridruže kako bismo Kalvariju podigli na jedan bolji nivo. Kako? Pridružite nam se, onda vam šapnemo.
Izvješće sastavio: Miro Palajsa , predsjednik PD Dubovac