10.09.2022. MPŠ Dubovački planinarski put

IZVJEŠTAJ:

Hodnjom od Nacionalnog svetišta Sv.Josipa „ Putem ing.Zlatka Satlera“ preko starog grada Dubovca, dionicom dubovačkog planinarskog puta do planinarske kuće na Kalvariji počela je ovogogodišnja Mala planinarska škola Klinci i klinceze 2022. u organizaciji Planinarskog društva „Dubovac“.


U partnerstvu s Udrugom za oboljele od mialgičkog encefalomijelitisa, disautonomije i fibromijalgije a u okviru projekta „Uključi ME!“ financiran iz proračuna Grada Karlovca i potporu Županije karlovačke, polaznici MPŠ i njihovi roditelji ovim izletom dali su podršku osobama s invaliditetom, sa ciljem povezivanja i uključivanje osoba s invaliditetom u zajednicu.

Predsjednica Udruge za oboljele od ME, disautonomije i fibromijalgije, ujedno i članica PD“Dubovac“ Sana Špac upoznala je sudionike sa samim projektom kojeg je cilj da osobe s invaliditetom uključi u zajednicu te utjecati na prevenciju osjećaja izoliranosti i usamljenosti.

Baveći se planinarenjem, šetanjem osoba postaje aktivna, ima društvo, ispunjeno slobodno vrijeme, ruši predrasude te pridonosi inkluziji. Želimo osobe s invaliditetom potaknuti da ojačaju te se povežu s drugima u druženju i razgovoru i obogate svoj društveni život. Kroz fizičku aktivnost mogu sklopiti nove kontakte/poznanstva što potiče motivaciju, potiskuje osjećaj manje vrijednosti i potiče osjećaj pripadnosti naglasila je predsjednica udruge.

Stazu od oko 3 km klinci su odhodali s osmjehom za nešto više od sat vremena, međusobno se upoznavajući, zastajkujući pored markacija, malo se i odmaralo, prešlo se preko „zuba“, najzahtjevnijeg dijela puta. Na Pl.kući „Zvonimir Plevnik“, okupanoj suncem, doček sa čajem, sokićima, odmor.

NAJAVA:
U subotu 10.09.2022. započinje Mala planinarska škola prolaskom Dubovačkog planinarskog puta od kontrolne točke KT7 Stari grad Dubovac do kontrolne točke KT 6 Pl.kuće „Zvonimir Plevnik“.

Okupljanje je predviđeno u 08.30sati na  parkiralištu svetišta Sv. Josipa podno Starog grada Dubovca. Planinarskom stazom hodamo do Pl.kuće “Z.Plevnik” gdje će se predstaviti daljni plan aktivnosti i edukativni dio prema programu.

Polazak : 10.09.2022. u 08,30 sati sa parkirališta svetišta Sv. Josipa
Ocjena težine :   L ( kondicijski lako ) N ( tehnički nezahtjevno )
V
odiči:  KREŠO FAJDIĆ (091 3903 311)
                 DAVOR ŠPAC  (099 310 2807)
                VJEKOSLAV ŠIPEK (095 940 4964)

OPREMA: planinarska obuća, prikladna odjeća, zaštita od vremenskih uvjeta (hladnoća, vjetar, kiša)

HRANA: iz ruksaka, min. 2 l vode

Također ovaj izlet se održava u partnerstvu sa Udrugom za oboljele od ME, disautonomije i fibromialgije u sklopu projekta „Svaki korak se broji!“.

Sudionici iz partnerske udruge pridružiti će se hodanji u 9.00 sati na kontrolnoj točki KT7 na Starom gradu Dubovac.

Poziv i najava Udruge za oboljele od ME, disautonomije i fibromialgije:
Planira se lagana šetnjica prema Planinarskoj kući Zvonimir Plevnik na Kalvariji. Izlet će voditi vodiči HPS-a i Planinarskog društva Dubovac, kako bi izlet za sudionike bio što sigurniji. Predviđeno trajanje izleta je 1,5 do 2 sata ovisno o kondiciji sudionika.
Cilj izleta je podrška osobama s invaliditetom, u cilju povezivanja i uključivanje osoba s invaliditetom u zajednicu. Na izlet pozivamo osobe s invaliditetom, kao i članove njihovih obitelji i prijatelje kao podrška osobama s invaliditetom. Ovim želimo staviti naglasak na ravnopravnost između zdravih osoba i osoba s invaliditetom u vidu zajedničkog društvenog izleta.
Cilj projekta je osobe s invaliditetom uključiti u zajednicu te utjecati na prevenciju osjećaja izoliranosti i usamljenosti. Baveći se planinarenjem/šetanjem osoba postaje aktivna, ima društvo, ispunjeno slobodno vrijeme, ruši predrasude te pridonosi inkluziji. Na taj način želimo osobe s invaliditetom potaknuti da ojačaju te se povežu s drugima u druženju i razgovoru i obogate društveni život. Kroz fizičku aktivnost mogu sklopiti nove kontakte/poznanstva što potiče motivaciju, potiskuje osjećaj manje vrijednosti i potiče osjećaj pripadnosti.
Pridružite nam se na izletu i podržite osobe s invaliditetom!
Prijave su obvezne preko prijavnog obrasca: https://forms.gle/2ihdVbJmqCN3VGDG7
Na izletu će prisustvovati i sudionici Male planinarske škole PD Dubovac što će izlet učiniti zabavnijim.
Izlet je besplatan u sklopu projekta pod nazivom „Uključi ME!“ koji se financira temeljem Javnog natječaja za financiranje projekata iz proračuna Grada Karlovca.
Za sva pitanja stojim Vam na raspolaganju na broj telefona 098/1726-
497.
S poštovanjem,
Sanda Špac, predsjednica Udruge za oboljele od ME, disautonomije i fibromialgije