10.09.2023. MPŠ Dubovački planinarski put

IZVJEŠTAJ:
Na Dubovcu u sunčano nedjeljno jutro okupilo se 26 polaznika Male planinarske škole i 30 mama, tata i baka. Nakon početnog upoznavanja i predstavljanja današnjeg izleta, krenuli smo Dubovačkim planinarskim putem kroz prema Pl.kući „Zvonimir Plevnik“ . Mali planinari su se upoznali sa osnovama kretanja i ponašanja u skupini, markacijama i uređenim putevima.

Stazu od oko 5 km djeca su odhodala s osmjehom za nešto više od dva sat, međusobno se upoznavajući, zastajkujući pored markacija, uz pauze i predahe, prešlo se preko „zuba“, najzahtjevnijeg dijela puta. Na Pl.kući „Zvonimir Plevnik“ okupanoj suncem uslijedio je odmor i druženje. Roditelji su upoznati sa  bitnim informacijama o programu i nadolazećim izletima. Ponešto izmijenjenom rutom vratili smo se na polazište uz dogovor za sljedeći izlet u Gorski kotar.

Hvala kolegi vodiču Davoru Špacu.

Vjekoslav Šipek
voditelj MPŠ
vodič A standarda
PD Dubovac, Karlovac

FOTO GALERIJA RODITELJA MPŠ 2023

 

__________________________________________________

 

NAJAVA:
U nedjelju 10.09.2023. započinje 13. Mala planinarska škola prolaskom Dubovačkog planinarskog puta od Starog grada Dubovac do Pl.kuće „Zvonimir Plevnik“.

Okupljanjem na parkiralištu svetišta Svetog Josipa na Dubovcu u nedjelju 10.09.2023. u 08:30 sati započeti će s radom 13. po redu Mala planinarska škola u organizaciji Planinarskog društva “Dubovac”. Nakon kraćeg upoznavanja krenuli bi stazom ing. Z. Satlera prema Starom gradu Dubovac, a zatim zadnjom dionicom Dubovačkog planinarskog puta kroz lijepe šume, većinom kestena, hrasta i bukve, prvo kroz zaselak Zagrad do Borlina, zatim kroz Tičarnicu pa do Pl.k „Zvonimir Plevnik“ na Kalvariji. Tamo će biti kraće druženje gdje će djeca i roditelji biti upoznati sa bitnim informacijama o MPŠ, programu i svemu ostalom potrebnom za realizaciju škole.

Polazak : nedjelja 10.09.2023. u 08,30 sati parkiralište svetišta Svetog Josipa na Dubovcu
Ocjena težine :  N (kondicijski nezahtjevno) N (tehnički nezahtjevno)
Vodiči:  VJEKOSLAV ŠIPEK (095 940 4964) DAVOR ŠPAC (099 310 2807)

OKVIRNI PLAN IZLETA
08:30 – polazak sa parkirališta svetišta Svetog Josipa na Dubovcu
10:00 – dolazak na Pl.k „Zvonimir Plevnik“ na Kalvariji
– upoznavanje sa planom rada i programom MPŠ
14:00 – očekivani povratak do parkirališta

OPREMA: lagana planinarska obuća, prikladna odjeća, zaštita od vremenskih uvjeta (sunce, kiša, hladnoća, vjetar), štapovi za hodanje preporučljivi, rezervna odjeća, prva pomoć

HRANA: iz ruksaka, čaj i okrijepa u Pl. kući, min. 2 l vode

Prijave za izlet kod vodiča ili na sastancima Društva četvrtkom u 19.30 sati u prostorijama Školske sportske dvorane Mladost–mala dvorana.

Vodič ima pravo izmjene programa izleta prema objektivnim okolnostima na terenu.

 ŠTO NAS JE VIŠE TO NAM JE BOLJE !!!