01.10.2021. MPŠ VINICA

IZVJEŠTAJ:

Kišni tjedan poremetio sve planove, onemogućio školarcima uspone na, prema Planu aktivnosti „ ozbiljnije “ vrhove…Klek, Zagradski vrh, Plešivicu i Okić…. a tek se zagrijali izletom na Mirnu goru, odhodali 18 km. Tračak sunca pojavio se na subotnjoj prognozi za Vinicu, nema odgađanja, dileme, idemo u lijepi dugoreški kraj.

Do 08:00 se okupljamo na parkiralištu restorana La Mirage, pomalo pospani, jutarnja naoblaka, 12 školaraca,13 roditelja. Krećemo cestom do markacije skretanje za Vinicu…strmi uspon, blatnjav, sklizak teren, porušenog drveća na svakom koraku…prate se markacije i za sat vremena smo na vrhu, malenoj čistini sa svih strana okružena šumom tako da nema vidika. Knjižice HPO lagano se popunjavaju žigovima, grupna fotka idemo prema nedalekoj Pl. kući „Mladen Polović“.

Dočekuje nas osmjeh našeg dragog prijatelja Točke iz HPD „Vinica“ koji je radi nas došao, otvorio i zagrijao dom, a mi ga pretvorili u učionicu, topli čaj pasao svima. Odmor, žamor, a vani se pomalo pojavljuje sunce.

Vjeko otvara ruksak pripremljen za višednevni boravak u planinama…upoznaje, ne samo klince, sa svakim dijelom potrebne oprema za siguran boravak i kretanje u planinama. Pola sata izlaganja preletilo … postavljaju se i pitanja. Mali odmor, pa idemo dalje, vani pred kućom sada već okupani suncem. Vade se pomoćna užeta, zamke, učenje, za neke i ponavljanje osnovnih čvorova, osmice, osmice s uplitanjem, uplitanje zamke. Većini prstići lete, po pravilima uplitanja.

Otvorio se, kažu jedan od najljepših vidika na Karlovac. Guštamo.

Vrijeme leti..subota je a tako blizu kuće, oko 11:00 pakujemo stvari, zajednička fotka pred kućom

Uz veliko HVALAAAA našem Točki, krećemo istim putem natrag pod vodstvom najmlađeg školarca, četverogodišnjeg Ivora, zasigurno budućeg vodičkog lidera. Dao nam je i odmora tako da smo se po klizavom terenu uz oprez spustili do automobila za manje od sat vremena. Sunce sada i pripeklo, rastajemo se, Vjeko juri prema Škrlatici, ručkovi, rođendani, bake, djedovi čekaju biti će vremena za dojmove, već slijedećeg vikenda na Vodicama..

Izlet pripremili i vodili :

vodiči Krešimir Fajdić , Vjekoslav Šipek, Davor Špac, vodič pripravnik Davor Jakšić

FOTO

NAJAVA:

Planinarsko društvo „DUBOVAC“ Karlovac u subotu 01.10.2021. organizira izlet za polaznike Male planinarske škole „Klinci i klinceze  2022“ na Vinicu (321 m) KT HPO 7.2.  

Mala planinarska škola ide u lijepi dugoreški kraj s usponom na vrh Vinicu (321 m) KT HPO 7.2. , nisku šumovitu gorsku kosu sa svih strana okružena pitomim brežuljkastim pejzažom. Vršna točka je malena čistina sa svih strana okružena šumom tako da ne pruža vidik. Budući da su padine Vinice strme, ona unatoč neznatnoj visini ima planinsko obilježje, čemu pridonosi i osamljen položaj. Nadomak vrha Vinice je planinarska kuća Mladen Polović od koje se pruža jedan od najljepših vidika na Karlovac. Izletu se mogu pridružiti i drugi članovi Društva.

VodičiVJEKOSLAV ŠIPEK (0959404964) KREŠIMIR FAJDIĆ  (0913903311) DAVOR JAKŠIĆ
Polazak 01.10.2021. subota – 08.00 sati sa parkirališta restorana LA MIRAGE – Donje Mrzlo Polje
Težina izleta:   L ( kondicijski lako ) N ( tehnički nezahtjevno )                                      

PLAN IZLETA

 – 07.45 – 08.00  – okupljanje na parkiralištu restorana LA MIRAGE, Donje Mrzlo Polje

– 08.00 – 09.30  – uspon vrh Vinica – dolazak na Pl.kuću Mladen Polović,

 – 09.30 – 11.30  – boravak na Pl.kući Mladen Polović, – aktivnosti MPŠ

 – 11.30 ( ili prema dogovoru ) polazak prema parkiralištu restorana LA MIRAGE, Donje Mrzlo Polje

PRIJAVE ZA IZLET DO PETKA  30.10.2022. ( 12:00 sati ) na email  kfajdic@gmail.com

Pored obvezne planinarske opreme istu ćemo prilagoditi i dogovoriti prije polaska prema vremenskim prilikama.

NAPOMENA: Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat sa uvjetima izleta, da ispunjava zdravstvene,  psihofizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da prihvaća ovaj program, da ima plaćenu članarinu u pl. društvu za tekuću godinu, da pristupa izletu na vlastitu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča.

Vodič ima pravo izmjene programa izleta prema objektivnim okolnostima na terenu.

Predlažemo da se učlanite u PD DUBOVAC iz Karlovca. Tako postajete članom HPS-a čime ostvarujete niz pogodnosti od osiguranja do raznih popusta

ŠTO NAS JE VIŠE TO NAM JE BOLJE !!!!