Opća planinarska škola

29. OPĆA PLANINARSKA ŠKOLA PD DUBOVAC
Opća planinarska škola 29. po redu u organizaciji Planinarskog društva Dubovac je u srijedu 28.10 završila ispitom. Ispitu je pristupilo 20 polaznika koji su ispunili uvjete te su uspješno savladali teoretski i praktični dio koji se od njih tražio. Škola je održana po planu, osim dvodnevnog izleta na Ravni Dabar , koji je zbog epidemiološke Covid-19  situacije , pretvoren u jednodnevni. U organizaciji predavanja pazilo se i provođene su propisane mjere socijalnog distanciranja. Unatoč svemu tome prisutnost na predavanjima je bila odlična te su polaznici naučili i stekli nove planinarske vještine koje će im svakako biti od koristi kod boravka u planinama. Od izleta škola je bila na Kleku, Žumberku, Petrovoj Gori, Zavižanu, Dabarskim kukovima i Okiću. Diplome će svečano biti podijeljene na redovnom planinarskom sastanku 5.11. u nešto skromnijem izdanju nego je bilo uobičajeno za tu priliku kod planinarske kuće na Kalvariji ,
Voditelj 29. OPŠ
Jadranko Jagodić

Za detaljnije obavijesti kontaktirajte voditelja škole : Jadranko Jagodić , 099 8513 149 


planinarska škola logo

Opća planinarska škola PD Dubovac namijenjena je onima koji se tek namjeravaju okušati u planinarstvu kao i onima koji žele proširiti planinarsko znanje i steći temelje za neki od specijalističkih tečajeva , kao što su to primjerice alpinistički , speleološki  ili tečajevi za planinarske vodiče i markaciste .

Program Opće planinarske škole PD Dubovac usklađen je s programima Hrvatskog planinarskog saveza i standardima UIAA . 

Po uspješnom završetku škole polaznik dobiva Diplomu HPS-a o završenoj planinarskoj školi koja je preduvjet daljnjeg usavršavanja i polaska specijalističkih tečajeva .
U 2019. godini Opća planinarska škola PD Dubovac ,počet će 02.rujna a završiti 08.studenog 2020.g.
Predavanja se održavaju svakog utorka s početkom u 19,00 sati a traju približno 2 sata . Prvo predavanje u utorak 31.03.2020. izuzetno počinje u 18,00 sati u prostorijama Društva .Izleti se održavaju subotom ili nedjeljom . 

Predavanja se održavaju u prostorijama PD Dubovac u Školskoj sportskoj dvorani na Rakovcu .Vježbe su organizirane u prostorijama Društva , na umjetnoj penjačkoj stijeni ( dvorana Mladost) i na terenu .Jednom tjedno odlazi se na izlet Planinarske škole . Trošak izleta snose polaznici .
Predavanja , vježbe i izlete održavaju i vode iskusni planinari , vodiči , alpinisti i speleolozi , instruktori HPS-a i Hrvatske gorske službe spašavanja .
U  Planinarsku školu može se prijaviti svakog četvrtka nakon 19.30 sati u prostorijama PD Dubovac kad se i održavaju redoviti sastanci. Prijava se vrši popunjavanjem PRIJAVNICE i uplatom za troškove škole. 
Troškovi :

Cijena odnosno trošak škole je  100,00  Kn . To je cijena za polaznike  koji već jesu članovi PD Dubovac .

Za polaznike škole koji nisu članovi Hrvatskog planinarskog saveza potrebno se učlaniti u PD Dubovac a cijena je   100+70 = 170 Kn . 70 Kn je za učlanjenje i trošak iskaznice.

Upisom u pl. školu postajete članom Hrvatskog planinarskog saveza što vam donosi popuste kod boravaka u planinarskim domovima kao i popuste u nekim trgovinama planinarske opreme . Kao član HPS-a osigurani ste za slučaj nezgode a PD Dubovac svoje članove još dodatno osigurava.

Uplate se vrše kod blagajnice Društva četvrtkom na sastancima Društva u 19,30 sati .Uplatu se može izvršiti i na račun Društva  2400008-1107218291  ( HR8124000081107218291 ) redovitim sredstvima plaćanja uz napomenu “za Opću planinarsku školu ” . 

Prijave :
Popunjena PRIJAVNICA  predaje se voditelju škole (Jadranko Jagodić )
Sve dodatne informacije možete dobiti i na telefone voditelja škole :  099 8513 149 ( Jadranko ). jadranko.jagodic@gmail.com
Prijavnicu za školu možete tiskati i sami . Možete je preuzeti s linka na dnu stranice .


PD Dubovac 2018.