33. Opća planinarska škola 2024.

Opća planinarska škola je osnovni oblik obrazovanja planinara koja pruža osnovno znanje i vještine za sigurno i ugodno planinarenje. Namijenjena je onima koji se tek namjeravaju okušati u planinarstvu kao i onima koji žele proširiti planinarsko znanje.

Opća planinarska škola omogućava:
– stjecanje općih znanja i vještina iz planinarstva, boravka u prirodi i orijentacije na terenu
– siguran i svrsishodan boravak u planinama
– uključivanje u redovne planinarske aktivnosti naših sekcija Društva (izleti, ture, markiranje, školovanje…)

Planinarska škola sastoji se od teorijskog i praktičnog dijela. Teorijski dio su predavanja koja se održavaju u prostorijama Društva u Školskoj sportskoj dvorani na Rakovcuutorkom prema rasporedu s početkom u 19,00 sati, a traju približno 2 sata.

Praktični dio su vježbe koje se izvode na cjelodnevnim izletima tijekom vikenda na planinama. Izleti se održavaju subotom ili / i nedjeljom. Trošak izleta snose polaznici.

Vježbe su organizirane u Penjačkom centru našeg Društva, u prostoru Školske sportske dvorane na Rakovcu, na umjetnoj stijeni i na terenu.

Predavanja, vježbe i izlete održavaju i vode iskusni planinari, vodiči, alpinisti i speleolozi, instruktori HPS-a i Hrvatske gorske službe spašavanja.

Po završetku predavanja i vježbi, polaznici polažu ispit (provjera znanja) pred komisijom sastavljenom od predavača i voditelja Škole. Ispitu mogu pristupiti polaznici koji su nazočili barem 70 % vježbi i predavanja. Po uspješnom završetku škole polaznik dobiva Diplomu HPS-a o završenoj planinarskoj školi koja je uvjet za upis u škole i tečajeve iz planinarskih specijalnosti (alpinističke, visokogorske, sportsko-penjačke, speleološke, markacijske, vodičke).

Utvrđuje se iznos za pokrivanje organizacijskih troškova škole :
– za polaznike koji su članovi PD „ Dubovac“ u visini od 25,00 EURA

Uvjet je da polaznik bude član PD Dubovca.

Uplate se vrše kod blagajnice Društva četvrtkom na sastancima Društva od 19.30 sati.

Uplatu se može izvršiti i na račun Društva HR8124000081107218291 uz napomenu “za 33. Opću planinarsku školu ”.

Upisom postajete članom Hrvatskog planinarskog saveza što vam donosi popuste kod boravaka u planinarskim domovima kao i popuste u nekim trgovinama planinarske opreme. Kao član HPS-a osigurani ste za slučaj nezgode a PD „Dubovac“ svoje članove još dodatno osigurava.

Prijave :

U  Opću planinarsku školu može se upisati – prijaviti svakog četvrtka od 19.30 sati na sastanku Društva do 07.03.2024.

Prijava se vrši popunjavanjem OPŠ – Prijavnica i uplatom iznosa za pokrivanje organizacijskih troškova škole. Prijavnicu za školu možete tiskati i sami.

Popunjena prijavnica dostavlja se voditelju škole.

Sve dodatne informacije možete dobiti od voditelja škole:

Marin Maras 091 6863 866 marinmaras@gmail.com

32. OPŠ FOTO