31. 8. 2024. Proslava 110-godišnjica PD“KRKA“

IZVJEŠTAJ:
Nakon ljetnih vrućina (još uvijek je dosta vruće) ,jedan laganiji izlet svima je odgovarao. Upravo takav su nam svojim pozivom na proslavu njihove 110 godišnjice omogućilo PD Krka iz Novog Mesta.

Nas 25 krenuo je u subotu iz Karlovca u 7i 15 i nešto prije  9 sati stigli smo u Gabrje odakle smo sa članovima  prijateljskog nam društva krenuli prema Gospodični gdje je bila proslova.

Uz poneku poteškoću(malo smo se vi opustili  preko ljeta) stigli smo nešto prije 11 na Gospodičnu

Osim nas hodača još 13 članova našeg društva bilo je već kod planinarske kuće pri Gospodični ,taka da na nas je popriličan broj predstavljao naše društvo. Prigodan program i ručak trajao je do otprilike 13 sati .Većina  nas  odlučila se na još jednu hodnju prema domu pri Miklavžu , malo se osvježili i odmorili i vratili se nazad do Gospodične pa spust u Gabrje gdje nas je čekao autobus.U karlovac smo stigli oko 18i30 ,tako da je ostalo dovoljno vremena za presvući se i na Dane piva.

Izlet su odvodili Ratomir Draganjac i Damir Starešinić

FOTOGALERIJA

Izvještaj napisao;

Damir Starešinić


NAJAVA:
Planinarsko društvo „DUBOVAC“ Karlovac poziva svoje članove i članove HPS-a da se u što većem broju odazovu pozivu naših prijatelja članova Planinarskog društva „KRKA“ da zajedno proslavimo značajan jubilej, 110 – godišnjicu neprekidnog djelovanja Društva.

Planinarsko društvo „ KRKA “ Novo Mesto djeluje kao nasljednik Planinarskog društva „Novo Mesto“ od 1. travnja 1914. godine. Kroz svoju 110 – godišnju povijest zaslužna je za razvoj planinarstva u Novom Mestu i okolici. Mnoge generacije planinara naučile su o sigurnom putu do planina na planinarenju i planinarskim  školama. Društvo posjeduje dva planinska objekta,  Planinarski dom „ PRI GOSPODIČKE NA GORJANCIH“ ( centralno mjesto proslave ) a  nalazi se na nadmorskoj visini od 828 m u srcu Gorjanaca, negdje na pola puta između Gabrja i Trdinovog vrha, koji se naziva i Dolenjski Triglav. Na 888 m visokom Svetom Petru, najvišem vrhu Suhog krajolika, nalazi se istoimeno sklonište koje privlači i planinare iz blizine i daleka.

VodičiDAMIR STAREŠINIĆ  (095 365 5733 ) ; raspoloživi vodiči VS
Polazak31. 8. 2024. ( subota ) – 7.15autobusna stanica ispred zgrade suda u Karlovcu
Težina izleta:   L ( kondicijski lako ) N ( tehnički nezahtjevno )
Cijena izleta :  prijevoz 10,00 €   

PLAN IZLETA

  •  7.15  polazak prema Novom Mestu, do Gabrja
  •  8.30 –  9.00  kraći odmor, priprema za hodnju
  •  9.00 – 15.00 sudjelovanje u proslavi prema Programu slavljenika                                                                                               
  •  15.00 ( ili prema dogovoru ) spust do Gabrja, polazak prema Karlovcu gdje planiramo stići oko 18.00

Napomena – opcionalno, ako bude zainteresiranih, uslijedio bi uspon na Trdinov vrh pa spust do  Sv. Miklavža ( odmor, druženje, okrijepa). Put nastavljamo preko Krvavog kamena do Planinarskog doma pri Gospodični, te spust do Gabrja. U tom slučaju će se pomaknuti satnica povratka.

Vodič ima pravo izmjene programa izleta prema objektivnim okolnostima na terenu.

Pored obvezne planinarske opreme istu ćemo prilagoditi i dogovoriti prije polaska, a prema vremenskim prilikama.

NAPOMENA: Odazivom na izlet, odnosno uplatom istog, svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat sa uvjetima izleta, da ispunjava  zdravstvene, psihofizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da prihvaća ovaj program, da ima plaćenu članarinu u pl. društvu za tekuću godinu, da pristupa izletu na vlastitu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča.

Prijave za izlet isključivo sa uplatom zaključno sa 22. 8. 2024. god.kod vodiča ili na sastancima Društva četvrtkom u 19.30

Predlažemo da se učlanite u PD DUBOVAC iz Karlovca.Tako postajete članom HPS-a čime ostvarujete niz pogodnosti,od osiguranja do raznih popusta.

ŠTO NAS JE VIŠE TO NAM JE BOLJE !!