14.10.2023. Dubovački planinarski put 

IZVJEŠTAJ: Ovogodišnja, tradicionalna listopadska hodnja po Dubovačkom planinarskom putu protekla je u znaku obilježavanja 40.obljetnice otvaranja puta koji prolazi kroz karlovačko – ozaljsko podbrežje, od Ozlja preko Vodenice ( 538 m ), sv.Križa ( 318 m ), rijeke Dobre i Pl.kuće „ Zvonimir Plevnik “ na Klavariji do Karlovca, povezuje dva stara grada Dubovac u Karlovcu i stari grad Ozalj.
Svečano otvorenje puta bilo je 22.10.1983.god. u starom gradu Ozalj, a u prigodi obilježavanja 60-godišnjice Planinarskog društva „Dubovac“ i 100–godišnjice organiziranog planinarstva u Karlovcu.
Subotnje prohladno, vedro jutro, ozarena lica planinara koji kreću busom do Starog grada Ozlja, ishodišta hodnje. Nakon pozdravnih i prigodnih riječi Ivana Pernara, doajena Karlovačkog planinarstva, uzima se oprema, prolazimo pored crkve Sv.Vida i ulazimo na trasu puta dužine od 28 kilometara s visinskom razlikom oko 1200 metara. Gotovo idealno vrijeme za hodnju, prekrasne vizure okupane jesenskim bojama, uz malo više odmora, druženja, bilo je poticajno da svih 56 planinara, među njima i desetogodišnja Nea Matijašić, uspješno dođu do Pl.kuće „Zvonimir Plevnik“ na Kalvariji. Podijeljene su Zahvalnice za sudjelovanje na Pohodu i to HPD“Učka“ Rijeka, HPD“Zagreb-Matica“ Zagreb i
HPD“Martinščak“.

Posebno Priznanje dodijeljeno je Ivanu Pernaru za nemjerljiv doprinos pri trasiranju, uređenju, održavanju i promoviranju Dubovačkog planinarskog puta.
U popodnevnim satima upriličeno je prigodno druženje na Kalvariji.
Koristimo priliku zahvaliti se Hrvatskom planinarskom savezu, koji nam je u okviru suradnje sa tvrtkom Hervis Sport in Moda d.o.o. pružio potporu u pripremi i organizaciji obilježavanja obljetnice Dubovačkog planinarskog
puta.

FOTO MIRO MARKOLIN

NAJAVA: