22.-25.06.2023. Cres i Lošinj Via APSYRTIDES.

PD Dubovac  22. – 25.06.2023. vodi svoje članove i članove HPS-a na    otoke Cres i Lošinj Via APSYRTIDES.

VodičiKREŠIMIR FAJDIĆ  ( +385 91 3903 311 );  IVAN LUTZ ( +385 91 621 5144 )
Polazak22.06.202. četvrtak  – 05:00 sati – autobusna stanica ispred zgrade suda u Karlovcu
Težina izleta:   O ( kondicijski otežano ) N ( tehnički nezahtjevno )
Cijena izleta :  110,00 € / 828,80 HRK  ( Preračunato prema fiksnom tečaju konverzije 1 EUR = 7,53450 HRK )
konačna cijena izleta formirati će se prema broju prijavljenih sudionika            

Planinarsko društvo „DUBOVAC“ Karlovac za svoje članove i članove HPS-a organizira planinarski izlet na Cres, najveći Jadranski otok i otok Lošinj, biser Sjevernog Jadrana, koje ćemo tijekom četverodnevnog boravka upoznati hodnjom po dijelovima od gotovo 300 kilometara lakših pješačkih staza, a ima izazova i za pravo planinarenje po novo uređenoj stazi nazvanoj Via Apsyrtides. Transverzala se proteže od najsjevernije točke otoka Cresa, rta Jablanac, pa sve do rta Radovana, najjužnije točke otoka Ilovika, dužine je 149 km, podijeljena u 11 etapa a na njoj se prođe 4.000 metara visinske razlike.

Boraviti ćemo i na otoku Unije, najzapadnijem hrvatskom otoku sa stalnim stanovništvom i spadaju u Cresko – lošinjsku otočnu skupinu. UNIJE, UNIJE, MALI OTOČIĆU, U SREDINI MORA KANO LABUDIĆU pjevaju nažalost malobrojni stalni stanovnici otoka.

Cres, Osor, Mali i Veli Lošinj, Osorščica, Lošinjska transverzala, uvijek, iznova zovu….naravno iskoristiti ćemo i prelijepe uvale, plaže da se usput osvježimo od planinarenja.

Smještaj, na dobro poznatoj lokaciji VIŠE

Detaljan plan izleta, aktivnosti i trase planinarenja prilagoditi će se sudionicima, opcionalno u dvije grupe a po zaprimljenim prijavama.

Vodič ima pravo izmjene programa izleta prema objektivnim okolnostima na terenu.

Pored obvezne planinarske opreme istu ćemo prilagoditi i dogovoriti prije polaska

NAPOMENA: Odazivom na izlet, odnosno uplatom istog, svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat sa uvjetima izleta, da ispunjava  zdravstvene,  psihofizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da prihvaća ovaj program, da ima plaćenu članarinu u pl.društvu za tekuću godinu, da pristupa izletu na vlastitu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča.

Prijave za izlet isključivo sa uplatom zaključno s 25. svibnjem 2023. god. kod vodiča ili četvrtkom u 19.30 sati u prostorijama Školske sportske dvorane Mladost–mala dvorana.

Predlažemo da se učlanite u PD „DUBOVAC“ iz Karlovca. Tako postajete članom HPS-a čime ostvarujete niz pogodnosti od osiguranja do raznih popusta.

ŠTO NAS JE VIŠE TO NAM JE BOLJE !!!