30.05. – 02.06.2024. via APSYRTIDES – otoci Cres i Lošinj 

Za izlet 30. 5 – 2. 6. 2024. VIA APSYRTIDES – otoci Cres i Lošinj osiguran je autobus većeg kapaciteta čime je otvorena mogućnost dodatnih prijava / 10 slobodnih mjesta / zaključno sa 25. 5. 2024. 

Planinarsko društvo „DUBOVAC“ Karlovac svoje članove i članove HPS-a i ove godine vodi na otoke Cres i Lošinj ( nekada jedan otok zvan Apsyrtides ) sjevernojadranske bisere koje ćemo tijekom četverodnevnog boravka nastaviti upoznavati hodnjom po dijelovima od gotovo 300 kilometara lakših pješačkih staza, a ima izazova i za pravo planinarenje po novo uređenoj stazi nazvanoj Via Apsyrtides, transverzali koja se proteže od najsjevernije točke otoka Cresa, rta Jablanac, pa sve do rta Radovana, najjužnije točke otoka Ilovika, dužine 149 km, podijeljena u 11 etapa a na njoj se prođe 4.000 metara visinske razlike.

Na otocima Susku i Unijama ostalo je još staza koje bi trebalo obići, tu je i otok Ilovik, otok cvijeća na dohvat ruke a teško dostupan….

Mistična Tramuntana na sjeveru otoka Cresa, Beli,  Osor, Mali i Veli Lošinj, Osorščica, Lošinjska transverzala, uvijek, iznova zovu….naravno iskoristiti ćemo i prelijepe uvale, plaže da se usput osvježimo od planinarenja.

Smještaj, na dobro poznatoj lokaciji VIŠE

VodičiKREŠIMIR FAJDIĆ  ( +385 91 3903 311 );  IVAN LUTZ ( +385 91 621 5144 )
Polazak 30. 5. 2024. četvrtak  – 5.00 – autobusna stanica ispred zgrade suda u Karlovcu
Težina izleta:   O ( kondicijski otežano ) N ( tehnički nezahtjevno )
Cijena izleta :  110,00 €  –  konačna cijena izleta formirati će se prema broju prijavljenih sudionika         

Detaljan plan izleta, aktivnosti i trase planinarenja prilagoditi će se sudionicima, opcionalno u dvije grupe a po zaprimljenim prijavama.

Vodič ima pravo izmjene programa izleta prema objektivnim okolnostima na terenu.

Pored obvezne planinarske opreme istu ćemo prilagoditi i dogovoriti prije polaska

NAPOMENA: Odazivom na izlet, odnosno uplatom istog, svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat sa uvjetima izleta, da ispunjava  zdravstvene,  psihofizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da prihvaća ovaj program, da ima plaćenu članarinu u pl. društvu za tekuću godinu, da pristupa izletu na vlastitu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča.

Prijave za izlet isključivo sa uplatom zaključno do 25. travnja 2024. god. kod vodiča ili četvrtkom u 19.30 u prostorijama Školske sportske dvorane Mladost – mala dvorana.

Predlažemo da se učlanite u PD „DUBOVAC“ iz Karlovca. Tako postajete članom HPS-a čime ostvarujete niz pogodnosti od osiguranja do raznih popusta.

ŠTO NAS JE VIŠE TO NAM JE BOLJE !!!