30.9.2023. Debeli kuk južni Velebit

U subotu 30.9.2023. PD Dubovac organizira planinarski izlet na Debeli kuk na južnom Velebitu. Debeli kuk je visok 1269m i sa njega se pruža lijepi pogled na kamenito i stjenovito područje oko Stapa i kuk Stapinu. Stap je jedna od velebitskih livada koja se nalazi na visini od 860m gdje se nalazi sklonište Tatekova koliba. Sa vrha sežu pogledi na sve strane prema Velikom stolcu, Rujnu i Bojincu, prema moru na paški most.

Početna točka uspona je selo Livadica odnosno Bristovac. Staza se zatim strmo uspinje do Stapa gdje ćemo imati odmor, a zatim se nastavlja uspon za Debeli kuk. U povratku ćemo posjetiti stijenu Čučavac, a ako bude vremena i zainteresiranih i sam kuk Stapinu, jedan od najljepših kukova južnog Velebita

Debeli kuk je vrh Hrvatske planinarske obilaznice, a sklonište na Stapu dio je obilaznice Hrvatske planinarske kuće i VPP-a.

Vodiči : Jadranko Jagodić (099 /851 31 49)

Cijena prijevoza :20 eura automobili ili kombi

Težina : Teško, Nezahtjevno

Polazak : 06:00 sati , subota 30.9.2023. g. ispred zgrade suda u Karlovcu

Ukupna visinska razlika je oko 1000m sa 8-9 sati hoda. Moguće je hodati i do skloništa na Stapu nekih 5-6 sati ukupnog hoda i tamo pričekati ostatak grupe

OKVIRNI PLAN IZLETA

06:00         Polazak iz Karlovca

09:00         Dolazak u Livadicu i početak uspona.

19:00         Povratak za Karlovac

oko 22:30  Očekivani dolazak u Karlovac

Oprema: Udobna obuća (gojzerice), prikladna odjeća, zaštita od vremenskih uvjeta (sunca i kiše). Štapovi preporučljivi. Hrane nema putem a pitke vode ima na Stapu.

Prijave i uplate kod vodiča ili četvrtkom na sastancima društva u 19:30. Učlanite se u PD Dubovac. Što nas je više to nam je ljepše!

Napomena: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat sa uvjetima izleta, da ispunjava psihofizičke, zdravstvene i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, ima plaćenu članarinu za tekuću godinu te da će se u skladu sa planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča.

Vodiči zadržavaju pravo izmjene plana izleta ukoliko to smatraju potrebnim (vremenski uvjeti na terenu)