10.-11.06.2023. Premužićeva staza

IZVJEŠTAJ:  Kako je bilo i planirano 10.-11.06.2023.g. pohodili smo Premužićevu stazu. Podjelili smo se u dvije grupe, prva grupa je išla od Zavižana a druga od Baških Oštarija. Vremenske prilike su ipak bile nešto bolje od same prognoze ali kiša nas je u manjoj mjeri ipak pratila većinu puta. Noćenje za obje grupe je bilo organizirano u Kuginoj kući gdje nas je domaćin dočekao sa večerom.

Izlet je protekao po planu bez problema. Ovim putem zahvaljujem se svim sudionicima izleta (21 planinar) a posebno svom kolegi vodiču Jadranku Jagodiću.
Robert Lemić

NAJAVA:

Planinarsko društvo „DUBOVAC“ Karlovac za svoje članove i članove HPS-a  organizira planinarski izlet na Premužićevu stazu.
Premužićeva staza je jedna od najljepših i najzanimljivijih staza u Hrvatskoj. Sagrađena 30-ih godina 20. stoljeća vizijom nekolicine zaljubljenika u prirodu i Velebit a prozvana po šumarskom inženjeru Anti Premužiću. Proteže se krševitim hrptom sjevernog i srednjeg Velebita u dužini od 57 km.

VodičiROBERT LEMIĆ  ( +385 98 1696770), JADRANKO JAGODIĆ
Polazak:  10.06.2023. subota  –  05.30 sati ispred suda
Težina izleta:  T ( teško ); N ( tehnički ne zahtjevno )
Prijevoz: Osobni automobili ili kombi vozilo

PLAN IZLETA

Izletnici će biti podijeljeni u dvije grupe. Jedna grupa kreće od Zavižana a druga grupa od Baških Oštarija. Obje grupe se navečer u subotu  spajaju u Planinarskoj kući Kugina kuća gdje je organizirana večera i noćenje (18 eura). Drugi dan grupe nastavljaju svaka prema svom odredištu. Izlet je kondicijski vrlo zahtijevan. Potrebno je nositi vreću za spavanje i veću količinu vode i hrane ovisno o individualnim potrebama izletnika i vremenskim prilikama. Za sve detalje o izletu potrebno se je osobno informirati kod vodiča na društvenim sastancima četvrtkom. Cijena izleta će ovisiti o prijevoznom sredstvu i broju izletnika.

Vodič ima pravo izmjene programa izleta prema objektivnim okolnostima na terenu.

Obveznu planinarsku opremu potrebno je prilagoditi vremenskim prilikama.

NAPOMENA:
Odazivom na izlet, odnosno uplatom istog, svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat s uvjetima izleta, da ispunjava  zdravstvene,  psihofizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da prihvaća ovaj program, da ima plaćenu članarinu u pl. društvu za tekuću godinu, da pristupa izletu na vlastitu odgovornost te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča.

 Predlažemo da se učlanite u PD DUBOVAC iz Karlovca i tako postajete članom HPS-a čime ostvarujete niz pogodnosti, od osiguranja do raznih popusta.

ŠTO NAS JE VIŠE, TO NAM JE BOLJE !!!