25.10.2022. šetnja povodom Međunarodnog dana oboljelih od POTS-a

Pozivamo članove Društva na šetnju kroz parkove grada Karlovca u utorak 25. listopada 2022. god. povodom Međunarodnog dana oboljelih od POTS-a (sindroma posturalne ortostatske tahikardije ) sa početkom u 17:30 sati, a u sklopu projekta „Uključi ME!“ koji provodi udruge za oboljele od ME,  disautonomije i fibromialgije, a koje je predsjednica naša članica Sanda Špac.

Cilj  projekta „Uključi ME!“ je osobe s invaliditetom uključiti u zajednicu te utjecati na prevenciju osjećaja izoliranosti i usamljenosti. Baveći se planinarenjem / šetanjem osoba postaje aktivna, ima društvo, ispunjeno slobodno vrijeme, ruši predrasude te pridonosi inkluziji. Želi se osobe s invaliditetom potaknuti da ojačaju te povežu s drugima u druženju i razgovoru i obogate društveni život. Kroz fizičku aktivnost mogu sklopiti nove kontakte/poznanstva što potiče motivaciju, potiskuje osjećaj manje vrijednosti i potiče osjećaj pripadnosti.

Cilj šetnice  je podrška osobama s invaliditetom uz povezivanje i uključivanje osoba s invaliditetom u zajednicu.

Okupljanje sudionika je planirano za 17:30 sati ispred Aquatike, u Ulici Branka Čavlovića 1a, Karlovac. Uz laganu šetnjicu i druženje kroz parkove grada Karlovca uputili bi se do Gradskog kazališta „Zorin dom“, čije će pročelje zgrade zasvijetliti plavom bojom u znak potpore oboljelih od POTS-a.

Pozivamo članove i prijatelje Društva da se pridruže ovom susretu u svrhu podrške osobama s invaliditetom kao i osobama oboljelih od POTS-a. Ovim želimo staviti naglasak na ravnopravnost između zdravih osoba i osoba s invaliditetom u vidu zajedničkog susreta.

Pridružite nam se i podržite osobe s invaliditetom!