04.12.2022. OBILAZNICA 4 RIJEKE KARLOVAČKE

IZVJEŠTAJ: Prosinačke kiše nisu spriječile 11 vatrenih Dubovčaka pri obilaženju 4 rijeke karlovačke. Vrijeme nam nije bilo saveznik, ali imali smo volju i želju da se krećemo usprkos ne baš naklonjenom vremenu. Krenuli smo u 7.30 sa Rakovca prema Mostanju gdje se penjemo na nasip koji nas vodi do Kozjače. Nastavljamo dalje preko prema Skupici i dolazimo do Stativa gdje u kafiću radimo prvu pravu pauzu. Bilo je sadržajno. Nastavljamo prema Zadobarju te dalje prema Priselcima gdje su nas dočekali članovi HPD Martinščak. Stvarno smo uživali u hrani, piću i toplom domu. Nakon kvalitetnog odmora vraćamo se prema Karlovcu. Velika pohvala sudionicima na savladanih gotovo 30 km.

Marin Maras

 

NAJAVA:

PD Dubovac  u nedjelju 04.12.2022. vodi svoje članove i članove HPS-a na Obilaznicu „4 rijeke karlovačke“ .

Polazak: 04.12.2022. (nedjelja) u 07:30 sati ispred dvorane na Rakovcu
Cijene: 35 kn grah s kobasicom, 10 kn društvu za organizaciju izleta
Ocjena staze: O/N
Vodiči: MARIN MARAS 091 686 3866, raspoloživi vodiči Vodičke sekcije

OBILAZNICA 4 RIJEKE KARLOVAČKE

Drugu nedjelju adventa obilježit ćemo planinarski obilazeći naš karlovački kraj. Obilaznica „4 rijeke karlovačke„ je osmišljena i obilježena od strane članova HPD Martinščak kao spomen staza obrani Karlovca 1991-1995. godine.  Ova staza na svome putu susreće sve četiri rijeke – Kupu, Dobru, Mrežnicu i Koranu. 

Prolazimo uz 4 rijeke, dva ušća, jedan dom. Proći ćemo oko pola spomenute Obilaznice. Polazak je kod dvorane na Rakovcu, odakle nastavljamo Alejom branitelja prema Mostanjskom polju i ušću Mrežnice i Korane. Ovdje se penjemo na novoizgrađeni nasip koji nas vodi do mosta u Maloj Švarči gdje ulazimo u Kozjaču. Penjemo se prema Skupici, a zatim spuštamo prema Dobri u Stativama. Nastavljamo dalje prema Priselcima gdje se nalazi Planinarska kuća Ivanova hiža. Nakon uživanja u hrani i piću nastavljamo prema ušću Dobre i Kupe. Obilazak završavamo u Brodarcima kod mosta preko Kupe. Ovo je jedinstvena prilika da upoznamo manje poznate dijelove karlovačkih rijeka.

Transfer prema Karlovcu organiziramo individualno prema dogovoru. Cestovna udaljenost od Karlovca do Priselaca je oko 10 km.

Vrijeme kretanja do Priselaca je oko 7 sati.

Prijevoza nema, jedino uplata za grah s kobasicom i prijava za izlet.

OPREMA:  planinarska obuća, standardna planinarska odjeća, štapovi za hodanje, zaštita za hladnoću, vjetar, kišu, rezervna odjeća, prva pomoć, hrana iz ruksaka, min. 2 l vode.

NAPOMENA: obavezna osobna i planinarska iskaznica, maska za lice.

Uplate kod vodiča četvrtkom u 19.30 sati u Školskoj sportskoj dvorani Mladost – mala dvorana, zaključno s uplatom do 1.12.2022.

Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat s uvjetima izleta te da ispunjava psihofizičke, zdravstvene i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, ima plaćenu planinarsku članarinu za tekuću godinu te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča.

Vodič zadržava pravo izmjene plana i programa u slučaju nepredviđenih okolnosti.