Aktivan vikend Vodičke sekcije

Protekli vikend, iako bez društvenog izleta, bio je aktivan za članove Vodičke sekcije koji su po programu Opće planinarske škole s polaznicima boravili na Ravnom Dabru, a Miro i Robi su na našoj Pl.kući „Vodice“ bili domaćini polaznicima Opće planinarske škole PD „Grafičar “ iz Zagreba, koji su preko Ječmišta, Rajskih vrata došli na Vodice, u pratnji instruktora i članova HGSS-a Samobor koji su održali vježbu prve pomoći i upoznali „školarce“ sa radom HGSS-a.
Subotu i nedjelju domaćini smo članovima planinarske sekcije Sv.Josip Radnik PD „Zanatlija“ Osijek. Subotnje jutro, prekrasan sunčan dan, Krešo dočekuje Osječane na naplatnim kućicama i ide se prema Vinici, kraći odmor na „Prvoj postaji“ pogled na Duga Resu odavde najljepši. Pl.kuća „M.Polović“ zatvorena, uzima se oprema i kreće prema vrhu Vinice i dalje prema Martinščaku, na vrhu smo nakon dva i po sata laganog hoda kroz vinograde, šumu, uživajući u prekrasnim vizurama ovog kraja. Odmor na vrhu, fotkanje
povratak isti putem, oprala nas malo i kiša, na Vinici smo oko 17.00 sati. Odjednom kolači na stolu, okrijepa.., dogovor za dalje…..smještaj u hostelu „Eva“, večer predviđena za šetnju gradom, odmor.
Nedjelja, posjet Aquatici, jutarnja okrijepa, nakon razgleda, šetnicom uz Koranu preko pontonca za čas smo u gradu, ajme koliko sličnosti između Osijeka i Karlovca…., kroz Promenadu, Mačekovom, Marmontovom i za čas smo u svetištu Sv.Josipa. Planinari hodočasnici sudjeluju na misi, upisuju se u Registar Josipovih zajednica, fotkanje s rektorom Nacionalnog svetišta. Uz kraće zadržavanje na Starom gradu Dubovac, Dubovačkim planinarskim putem skrećemo do Muzeja Planinarstva i ekspedicionizma gdje nas dočekuju Mladen Kuka i Tihana…grickalice, okrijepa…, uvodne riječi, razgled sat vremena preleti. Zaključno odlazimo do „naše“ Kalvarije, kraći odmor, zar su već prošla
dva dana, puni dojmova, zadovoljstva rastajemo se kao dugogodišnji prijatelji, poziv za posjet Osijeku, Slavoniji nije odbijen….biti će u Planu izleta za 2022.god.

 

FOTO