Izvještaj sa izleta – Premužićeva staza 24.07.2021.g.

Jednodnevni izlet planiran za 17.07.2021. odgođen je za tjedan dana zbog najave lošeg vremena . Doista , vrijedilo je poslušati prognoze pa smo krenuli na izlet u subotu 24.07.2021. , točno u 6,00 sati .

U autobusu 38 planinara  da bi kod Ogulina upotpunili ekipu s još četvero tako da nas je ukupno bilo 42.

Vožnja do Krasna polja , kratko zaustavljanje i odlazak na početnu točku , parkiralište na Zavižanu . Priprema za turu ,zajednička fotografija i krenuli smo prema planu . Ubrzo smo na početku Premužićeve staze i nastavljamo do prvog odmorišta , Rossijeve kolibe . Većini planinara već poznato mjesto ali neki su tu došli prvi put .

Nastavili smo dalje do mjesta gdje staza prolazi između istočne i zapadne Crikvene . Jedan dio planinara se odlučuje na mali penjački pothvat i penje na vrh Crikvene a ostali odmaraju na sjenovitom mjestu . Kratak boravak na vrhu koristimo za razgled i malo fotografiranja no ubrzo se uz oprez spuštamo po stijeni nazad na stazu .

Čeka nas još dosta hoda pa nastavljamo uz kraće pauze prema planinarskoj kući Alan gdje stižemo prema planu nešto prije 16 sati . Osvježenje , odmor i presvlačenje s mislima na pravo osvježenje u moru .

Vožnja uskom cestom prema Jablancu se otegla , potrošilo se malo više vremena nego smo očekivali , no ostalo je dovoljno vremena za kupanje i posjet planinarskoj kući Miroslav Hirtz . Kažu , planinarska kuća na najmanjoj nadmorskoj visini .

Očekivano , zatekli smo planinarske poznanike iz Varaždina ali i iz HPD Vinica . Kratko druženje pred polazak prema Karlovcu . U Senju smo zastali tek za osvježenje sladoledom.

Nakon ugodne vožnje u Karlovac stižemo prema planu , oko 22,20 h .

 

Izlet su vodili vodiči , Ratomir Draganjac i Jadranko Jagodić .

Izvjestio : Ratomir Draganjac

 

FOTO