Radna akcija na PK Zvonimir Plevnik

IZVJEŠTAJ:

PD Dubovac je 12.3.2022. organizirao radnu akciju na PK Z. Plevnik. Zahvaljujući sudionicima uspjeli smo u našim naumima – okrečili smo prvu ruku zidova u donjim prostorijama kuće, u potpunosti presložili drvarnu, napravili većinu ograde do susjeda, pripremili uskršnju Vuzmenku, stabla u voćnjaku zaštitili prirodnim krečem te uredili cvjetnjak. 

Na samoj akciji sudjelovalo nas je ukupno 23. Moramo se pohvaliti i gostima na ručku – Anja Santini Mikulić, naša zlatna na juniorskom i seniorskom prvenstvu Hrvatske u slobodnom penjanju po umjetnoj stijeni, te Darko Grba, mecena PD Dubovca što se tiče prijevoza i savjeta specijalnostima sekcija PD Dubovac.
Posjetio nas je i Plesni studio 23 (klinci i klinceze), njih tridesetak, pod stručnom pratnjom dobro nam znane Marine Bedeniković. Kakva slika – Kalvarija, livada, djeca – koja zabava. Naišlo je i nekoliko usputnih trkača, među njima i naš član Jadranko Jagodić. Što reći nego – pa bila vas je milina vidjeti!
Prozujalo je tako našom Kalvarijom šezdesetak duša, punih srca, iste arije. Eppur si muove!
Ručak je bio pravi planinarski – materijal je donirao Miro Palajsa, a u djelo i jelo ga provela Mirjana Dilber. Hvala na trudu, jeli smo s guštom! Tekuća pitanja donirao je Krešimir Fajdić, a drugi su trošili. Žala nema, tako i treba biti.
Kao začetnik tradicije paljenja uskršnje Vuzmenke, dao sam si osobnu slobodu ovlastiti g. Nikolu Gržana da se pobrine o paljenju iste. Nikola je osobno podario truda slaganju Vuzmenke pa je zaslužio i ovaj častan posao paljenja iste.
Još jednom, veliko hvala svima – i članovima i nečlanovima, prijateljima i kolegama.
Do idućeg događanja na PK Z. Plevnik, srdačno vas pozdravlja
Miro Palajsa, pročelnik GK PD Dubovac

 

POZIV:

Gospodarska komisija PD Dubovac organizira radnu akciju na PK Zvonimir Plevnik 12. ožujka 2022. sa početkom u 8:00 h.

Planirani radovi:
– čišćenje žicom pletene mreže uz prilazni put sa glavne ceste (potrebna 4 volontera, vinogradske škare, zaštitne rukavice),
– slaganje uskršnje Vuzmenke (potrebna 3 volontera, zaštitne rukavice),
– pospremanje drvarne (potrebna 4 volontera, sjekire, zaštitne rukavice),
– krečenje donje prostorije kuće (potrebna 3 volontera, pribor za krečenje).
Ovaj poziv vrijedi kako za članove Društva, tako i za naše prijatelje. Za prijave na radnu akciju te možebitne dodatne informacije molimo kontaktirati isključivo predsjednika Gospodarske komisije (Miro Palajsa, kontakt 0915833779).
Svi prisutni na radnoj akciji bit će uvedeni u registar radnih sati Gospodarske komisije PD Dubovac, a sukladno sakupljenom broju radnih sati kroz tekuću godinu konkurirat će nagrađivanju po istome.
Za sve prijavljene osiguran je ručak.
Hvala na pažnji, pozdrav svima i dobrodošli!
Pročelnik Gospodarske komisije PD Dubovac
Miro Palajsa