07.05.2022.  Budakovo Brdo i Visibaba – OTKAZANO!

Zbog lošeg vremena izlet na Budakovo Brdo i Visibabu se OTKAZUJE!

Planinarsko društvo “Dubovac“ Karlovac organizira izlet za svoje članove i članove HPS-a u subotu   07.05.2022. na Srednji Velebit – Visibaba i Budakovo Brdo .

Budakovo brdo(KT HPO 1317 m ) je slikovit gorski hrbat u središtu srednjeg Velebita, u vršnom dijelu potpuno travnat i po tome izdaleka prepoznatljiv. Zbog svog smještaja i slobodnog vidika otvara pogled na primorsku i na kopnenu stranu planine. S vrha se pruža pogled u svim smjerovima, a posebno se ističe onaj prema priobalju i otocima, Bačić Kuku i Šatorini. Na širem području Budakova brda nalazi se jedno od četiri poznata staništa čuvene velebitske degenije. Visibaba(1160 m) je slikovit vrh nad nekad naseljenim selom Ravnim Dabrom s kojeg se također pruža prekrasan pogled na primorsku stranu Velebita te na kopnenu stranu Velebita gdje se u potpunosti vide Dabarski kukovi i nekad naseljena sela Došeni i Crni Dabar.

Vodiči : Damir Starešinić  ( 095 365 5733 ) Ranko Baždar (098 134 5474)
Polazak: 07.05.2022.g. u 06.00 sati ispred zgrade suda u Karlovcu
Prijevoz i cijena: veliki  autobus 110,00 kn, mali autobus 130 kn.
Uplate na sastancima četvrtkom kod vodiča.

Ocjena težine :  kondicijski otežano, tehnički nezahtjevno

  • 06,00  polazak iz Karlovca(ispred zgrade suda)
  • 09,00  dolazak U Baške Oštarije (do Prpe)
  • 10:30   dolazak na Dabarsku kosu
  • 13:00  dolazak na Budakovo Brdo
  • 17:30   dolazak u Baške Oštarije  završetak ture(odmor i druženje)
  • 21:00-21:30 predviđen dolazak u Karlovac

OPREMA: gojzerice, štapovi za hodanje, prikladna odjeća, zaštita od vremenskih uvjeta (hladnoća, vjetar, kiša), prva pomoć, obavezna osobna i planinarska iskaznica

 HRANA: hrana i piće iz ruksaka, min. 2 l vode

Uplate kod vodiča četvrtkom u 19.30 sati u Školskoj sportskoj dvorani Mladost – mala dvorana. Prijava nije rezervacija mjesta, uplata osigurava sudjelovanje na izletu.

NAPOMENA: Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat sa uvjetima izleta, da ispunjava  zdravstvene, psihofizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da prihvaća ovaj program, da ima plaćenu članarinu u pl. društvu za tekuću godinu, da pristupa izletu na vlastitu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča.

Vodič ima pravo izmjene programa izleta prema objektivnim okolnostima na terenu.