08.-09.06.2024. Dinara

IZVJEŠTAJ:
FOTOGALERIJA MIRO MARKOLIN

NAJAVA:
Planinarsko društvo „DUBOVAC“ Karlovac za svoje članove i članove HPS-a organizira dvodnevni izlet na Dinaru, najvišu hrvatsku planinu, istinski simbol ne samo zbog visine, već i zbog njezine ljepote, ljepote krajolika, širine vidika.

VodičiKREŠIMIR FAJDIĆ  ( +385 91 3903 311 ) ; DINO MARIN ( +385 98 901 3881 )
Polazak 8. 6. 2024. subota  – 6.00 – autobusna stanica ispred zgrade suda u Karlovcu
Težina izleta:   O ( kondicijski otežano ) ; N ( tehnički nezahtjevno )
Cijena izleta :  prijevoz – autobus 30,00 € + trošak prijevoza kombijima prema broju sudionika
noćenje u pl. kući Brezovac  – 8,00 €     

PLAN IZLETA

1. dan – subota 8. 6. 2024. – pl. kuća Brezovac – vrh Badanj 1281m , KT HPO 17.6.

Polazak u 6.00, jutarnja okrjepa na odmorištu Zir, dolazak u Knin oko 9.30, obilazak Kninske tvrđave, Muzeja, interpretacijskog centra…, odlazak do izvora rijeke Krke i slapa Krčić, nakon obilaska vožnja do Guga, prelazak u kombije koji nas voze do pl. kuće Brezovac, smještaj, odmor. U popodnevnim satima planinarska tura do vrha Badanj. Večera, noćenje.

2. dan – nedjelja 9. 6. 2024. – pl. kuća Brezovac – vrh Dinare Sinjal 1831 m, KT HPO 17.1. – Glavaš

Ustajanje, doručak, 6.00 polazak prema vrhu Dinare, na vrhu odmor, spust grebenom Ošjaka do pl.  skloništa Drago Grubać, i dalje preko Gornjeg Bunara, gradine Glavaš do pl. skloništa Glavaš, odmor. Opcionalno obilazak izvora rijeke Cetine i crkve Sv. Spasa. Dolazak u Karlovac u kasnijim večernjim satima.

Vodič ima pravo izmjene programa izleta prema objektivnim okolnostima na terenu.

Pored obvezne planinarske opreme istu ćemo prilagoditi i dogovoriti prije polaska a prema vremenskim prilikama.

NAPOMENA: Odazivom na izlet, odnosno uplatom istog, svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat sa uvjetima izleta, da ispunjava  zdravstvene,  psihofizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da prihvaća ovaj program, da ima plaćenu članarinu u pl. društvu za tekuću godinu, da pristupa izletu na vlastitu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča.

Prijave za izlet isključivo sa uplatom zaključno sa 23. svibnjem 2024. god. kod vodiča ili na sastancima Društva četvrtkom u 19.30 u prostorijama Školske sportske dvorane Mladost – mala dvorana.

Predlažemo da se učlanite u PD „DUBOVAC“ iz Karlovca. Tako postajete članom HPS-a čime ostvarujete niz pogodnosti od osiguranja do raznih popusta.

ŠTO NAS JE VIŠE TO NAM JE BOLJE !!!