Završila je 33. Opća planinarska škola

Završila je 33. Opća planinarska škola u organizaciji PD Dubovca. Ova predivna tradicija volonterskog prenošenja znanja o planinskoj prirodi pokazala je sve čari planinarenja.

Ovogodišnju školu pohađali su unuci, roditelji, te bake i djedovi. Kao i prethodnih godina bilo je polaznika iz čitave županije. Malo je aktivnosti koje mogu okupiti toliko generacija na jednom mjestu. U organizaciji škole sudjelovalo je preko 20 volontera koji su nesebično prenosili znanje na nove naraštaje planinara. Uz niz predavanja, izleta i vježbi, odrađena su tri dvodnevna izleta. Bilo je zanimljivo promatrati kako se razvija zajedništvo, istinski školski duh za koji su mnogi mislili da je iza njih.

6. lipnja bila je završna fešta i službena podjela diploma i prigodnih poklona za 33 polaznika. Proslavi su se pridružili neki od mnogobrojnih predavača, te su se sa sjetom prisjetili svoji planinarskih početaka, i svih onih lijepih trenutaka koje samo planina može podariti.
Lin trgovina kao i mnogo puta do sada prepoznala je ovu plemenitu akciju, te polaznike nagradila planinarskim šalicama na kojima su imena polaznika. Također, hvala polazniku škole Bukiju koji nas je počastio izvanrednom večerom.

Ovaj pomalo utopijski koncept predstavlja odmak od surove stvarnosti, a temelj svega je planinska priroda i volonterski rad. Stoga, potrebno je vjerovati da će se među polaznicima probuditi želja za očuvanje tradicije koja na širem karlovačkom području organizirano postoji preko sto godina.

Marin Maras

voditelj OPŠ

33. OPŠ FOTOGALERIJA