20.-21.08.2022. ŠKRLATICA

IZVJEŠTAJ:

Nakon Triglava i Jalovca došla je na red i Škrlatica. I opet smo imali sreće sa vremenom. Ova godina bez kiše ide valjda samo nama planinarima na ruku. U Aljažev dom u dolini Vrata stigli smo u subotu popodne. Nakon smještaja u domu i druženja rano smo išli na počinak. Dizanje ujutro u 4 sata, neko kavu, neko čaj a neko bome i obilan doručak i evo nas u 5 na stazi. Još je mrak pa koristimo čeone lampe ali ubrzo dan pobjeđuje noć a nama se polako otvaraju vidici na dolinu Vrata. Nakon 2 sata stižemo na bivak IV. Mali odmor pa polazak. Uskoro dolazimo do stijene, stavlja se oprema za samoosiguranje i krećemo penjati. Neki prvi put na takvoj stazi a neki bogami neznaju ni broj. Na vrh stižemo u 11 sati, točno po slovenskoj markaciji. Uzimamo si odmor od sat vremena za okrijepu i uživanje u pogledima. Silazak malo lakši ali opreza nikad dosta. Već smo umorni ali sve prolazi u redu. Na Aljažu smo oko17 sati. Večera i piva su nam nagrada.

Vodiči Damir Starešinić i Robert Lemić

FOTO

NAJAVA:

Planinarsko društvo „DUBOVAC“ Karlovac za svoje članove i članove HPS-a (iskaznica sa plaćenom članarinom u tekućoj godini) organizira planinarski izlet na Škrlaticu, 2. najviši vrh Slovenije. Izlet traje dva dana i tehnički i kondicijski je vrlo zahtijevan i preporuča se samo onim planinarima koji su u odličnoj kondiciji. Spavanje je na Aljaževom domu (19 EUR) koji nam je početna i završna točka. Do doma dolazimo sa vozilima. Hodamo samo u nedjelju (cca 12 do 14 sati ovisno o grupi) Obavezna oprema za izlet su kaciga, pojas i ferata kit. Za spavanje u domu poželjno je ponjeti ljetnu vreću za spavanje. Za uspon se preporuča manji ruksak sa minimalno 3 litre vode i dva lakša obroka.
Broj izletnika je ograničen a prednost imaju članovi PD Dubovac.

Vodiči :            ROBERT LEMIĆ  ( +385 98 1696770) i DAMIR STAREŠINIĆ
Polazak :         20.08.2022. subota  –  10.00 sati parkiralište OŠ Grabrik
Težina izleta:   O ( kondicijski otežano ) Z ( tehnički zahtjevno )
Cijena izleta :  220 kn kombi vozilo

PLAN IZLETA

Subota 20.08.2022.

  • 10:00- Polazak sa parkirališta OŠ Grabrik
  • 16:00- Dolazak na Aljažev dom u dolini Vrata, smještaj , druženje, odmor

Nedjelja 21.08.2022.

  • 05:00- Početak uspona (kružna tura)
  • 18:00- Završetak ture (dolazak na Aljažev dom)

Očekivani dolazak u Karlovac je oko 23 sata.

Vodič ima pravo izmjene programa izleta prema objektivnim okolnostima na terenu.

Obveznu planinarsku opremu potrebno je prilagoditi vremenskim prilikama.

NAPOMENA: Odazivom na izlet, odnosno uplatom istog, svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat s uvjetima izleta, da ispunjava  zdravstvene,  psihofizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da prihvaća ovaj program, da ima plaćenu članarinu u pl. društvu za tekuću godinu, da pristupa izletu na vlastitu odgovornost te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Za prelazak granice potrebna je osobna iskaznica ili putovnica.

Prijave za izlet isključivo s uplatom zaključno sa 11.08.2022. god. na redovnim sastancima PD Dubovac četvrtkom u 19.30 sati u prostorijama Školske sportske dvorane Mladost–mala dvorana.

Predlažemo da se učlanite u PD DUBOVAC iz Karlovca i tako postajete članom HPS-a čime ostvarujete niz pogodnosti, od osiguranja do raznih popusta.

ŠTO NAS JE VIŠE, TO NAM JE BOLJE !!!