OTKAZANO 27.08.2022. Mali Rajinac i Zavižanski Pivčevac

Izlet se otkazuje zbog lošeg vremena.

Planinarsko društvo „DUBOVAC“ Karlovac za svoje članove i članove HPS-a organizira izlet na Mali Rajinac i Zavižanski Pivčevac

MALI RAJINAC (KT HPO1699m) najviši je vrh sjevernog Velebita, a,zbog visine jedan je od najpreglednijih na Velebitu .Posebno se lijepo vide Hajdučki i Rožanski kukovi, Gromovača a na sjevernoj strani prostrana visoravan Jezera

ZAVIŽANSKI PIVČEVAC(KT HPO 1676m) Zavižanski (Veliki) Pivčevac (1676m) ime je dobio po tetrijebu ili pivcu koji se nastanjuje na tom području. Zavižanski Pivčevac je u donjem dijelu šumovit, dok mu je vršni dio stjenovit tako da je s njegovog vrha dobar vidik. Na jednu se stranu uočava Veliki Zavižan i Balinovac, a na drugu Mali Rajinac.

Visinska razlika je oko 900m a vrijeme hodanja je oko 6 sati

Polazak : 27.08.2022.g. u 06;30 sati ispred zgrade suda u Karlovcu
Prijevoz i cijena :  autobus,110,00 Kn  + 30 kn ulaz u nacionalni park (uplata u autobusu)
Ocjena težine :   O ( kondicijski otežano ) N ( tehnički nezahtjevno )
Vodiči : Damir Starešinić  ( 095 365 5733 ) , Davor Špac (099 310 2807)

                              

06:30  polazak ispred zgrade suda

09:30 dolazak na Zavižan i polazak na uspon

15:30 završetak obilaska i dolazak na početnu točku

16:30 polazak prema Karlovcu

19:30 očekivani dolazak u Karlovac

OPREMA :  gojzerice , štapovi

NAPOMENA : obavezna osobna i planinarska iskaznica ,minimalno 2,5-3l vode

Prijave za izlet isključivo s uplatom na redovnim sastancima PD Dubovac četvrtkom u 19.30 sati u prostorijama Školske sportske dvorane Mladost–mala dvorana.

NAPOMENA: Odazivom na izlet, odnosno uplatom istog, svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat s uvjetima izleta, da ispunjava  zdravstvene,  psihofizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da prihvaća ovaj program, da ima plaćenu članarinu u pl. društvu za tekuću godinu, da pristupa izletu na vlastitu odgovornost te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Za prelazak granice potrebna je osobna iskaznica ili putovnica.

Vodič ima pravo izmjene programa izleta prema objektivnim okolnostima na terenu.

Predlažemo da se učlanite u PD DUBOVAC iz Karlovca i tako postajete članom HPS-a čime ostvarujete niz pogodnosti, od osiguranja do raznih popusta.

ŠTO NAS JE VIŠE, TO NAM JE BOLJE !!!