25.-26.03.2023. Jaskanski planinarski put-JPP

PD Dubovac  25.-26.03.2023. vodi svoje članove i članove HPS-a na Jaskanski planinarski put-JPP.

JPP predan je na upotrebu 26. kolovoza 1979. godine kod planinarskog doma “Žitnica” na Japetiću, u čast 105. obljetnice planinarstva u Hrvatskoj. Trasu puta odredili su i obilježili članovi HPD “Jastrebarsko” na poticaj tadašnjeg tajnika Franje Novosela. Put prolazi parkom prirode Žumberak – Samoborsko gorje, uglavnom istaknutim grebenima i vrhovima uz rub Panonske nizine odakle se pružaju lijepi vidici na dolinu Kupe te prema Zagrebu i dolini Save. Ako je dobra vidljivost pogled seže sve do Velebita, planina u Bosni pa čak i do Alpa.

 Polazak: 25.03.2023. (subota) u 08:00 sati ispred McDonald’s-a
Prijevoz i cijena: Osobni auti, 9 eura noćenje (dom ima 20 ležaja), dnevnik JPP 10 eura (naglasiti prilikom prijave ako želite)
Ocjena staze: O/N
Vodiči: MARIN MARAS 091 686 3866, raspoloživi vodiči Vodičke sekcije
https://www.hpd-jastrebarsko.hr/jpp/6/O-JPP-u.html

Prijava uz akontaciju od 10 eura koju vraćam na izletu. Vozače molim da mi se jave!!!

 

Subota: slap Brisalo – Zidane pećine – Pećno – Zečak – Višoševićev mlin – Grabarak – pl. dom. Žitnica, 8 sati hoda.

Nedjelja: pl.dom Žitnica-vrh Japetića- Velika vrata – Bele Drage – Marićkin mlin – Poljanice – Plešivica – Popovdolska pećina – Okić, 7 sati hoda. Povratak u Karlovac do 17 sati.

Pl.dom Žitnica, lovačka kuća na Poljanicama i dom pod Okićem opskrbljeni su hranom i pićem. Postoji mogučnost da nam se pridružite samo u subotu ili nedjelju, ali sami si organizirajte prijevoz.

OPREMA: planinarska obuća, standardna planinarska odjeća, štapovi za hodanje, zaštita za hladnoću, vjetar, kišu, rezervna odjeća, prva pomoć, hrana iz ruksaka, min. 2 l vode.

NAPOMENA: obavezna osobna i planinarska iskaznica.
Uplate kod vodiča četvrtkom u 19.30 sati u Školskoj sportskoj dvorani Mladost – mala dvorana, zaključno s uplatom do 16.03.2023.

Temeljem zaprimljenih prijava organizirat će se izlet sukladno epidemiološkim mjerama. Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat s uvjetima izleta te da ispunjava psihofizičke, zdravstvene i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu. Ima plaćenu planinarsku članarinu za tekuću godinu te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča.

Vodič zadržava pravo izmjene plana i programa u slučaju nepredviđenih okolnosti.