Izborna godišnja skupština 2020.g.

U nazočnosti velikog broja članova i gostiju 27.02.2020. održana je redovna Izborna sjednica Skupštine Planinarskog društva “DUBOVAC”.

Po izboru radnih tijela podnesena su i od Skupštine prihvaćena izvješća o radu Društva, financijskom poslovanju, Nadzornog odbora i Suda časti  tijekom 2019.god.

Skupština je razrješila i imenovala nova tijela Društva za naredno mandatno razdoblje.

Nakon tri uzastopna mandata dužnosti predsjednika Društva razrješen je Miro Palajsa, a za novog predsjednika u narednom četverogodišnjem mandatu imenovan je Robert Lemić, dugogodišnji član Upravnog odbora, istaknuti karlovački planinar. Za dopredsjednika imenovan je Miro Markolin,a za članove Upravnog odbora imenovani su Miro Palajsa, Jadranko Jagodić, Damir Erdelja, Slobodan Kožul, Vjekoslav Šipek, Marin Maras i Krešimir Fajdić.

Skupština je prihvatila predloženi Plan rada Društva i Financijski plan za 2020. god. Pročelnici i predsjednici odsjeka, sekcija i komisija detaljnije su prezentirali Planove rada za 2020.god.

Pored redovnih aktivnosti Društva, prioritetni zadaci u narednom period su realizacija projekta  Rekonstrukcija planinarskog doma Vodice, temeljem potpisanog Ugovora o financiranju sa Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, te rješenje pitanja budućeg vlasništva i korištenja pl.kuće „Zvonimir Plevnik “ na Kalvariji, a kao temelj za donošenje  konačne odluke o budućnosti pl.kuće  “ Zvonimir Plevnik “.

U svečanom dijelu sjednice više članova primilo je priznanja, diplome i zahvalnice Društva. Za posebna postignuća u planinarstvu odlikovani su Damir Frketić, Ivana Furllić, Slobodan Kožul, Aleksandar Stanić, Ana Abramović, Katarina Abramović I Krešimir Fajdić  , brončanim znakom Hrvatskog planinarskog saveza.

Prigodni pokloni uručeni su i dugogodišnjim članovima Upravnog odbora Antonu Kranjcu, Ivanu Pernaru i Ratomiru Draganjcu, kao i dosadašnjem predsjedniku Miri Palajsi.

Skupštinu su prigodnim rječima pozdravili predstavnici Planinskog društva KRKA iz Novog Mesta, član UO KŠZ Mladen Kuka, predstavnici planinarskih društava Vrlovka, Vinica, Martinščak.